LÁTNIVALÓK

LÁTNIVALÓK

LÁTNIVALÓK

Közvetlen környék nyújtotta kirándulási lehetőségek

Kiskun Múzeum

Félegyháza 1902-ben alapított múzeuma. A múzeum gyűjtőköre Félegyháza helytörténetéhez, a Kiskunság vallási emlékeihez kapcsolódó műtárgyakra, a térség régészeti emlékeire terjed ki. Itt található Közép-Európa egyedülálló börtöntörténeti gyűjteménye is.

Móra Ferenc Emlékház

Ebben az apró, alföldi nádtetős kis házban született Móra Ferenc. A szülőházban bemutatott kiállítás végigvezet az író életén, kiemelve a várossal való szoros kapcsolatát.

Félegyházi Termál Parkfürdő

A fürdő a vízi kikapcsolódás színes skáláját kínálja a vendégek számára a gyógymedencétől a pancsolón és csúszdán át a többpályás uszodáig mindenki megtalálja a megfelelő kikapcsolódást. A belső térben egész évben finn szauna és gőzfürdő üzemel, amely mellett a felfrissülést egy 12 °C fokos hidegvizes bemerülő nyújtja. A sportolni vágyók az úszómedencéket, lengőtekét, a szabadtéri tenisz-, strandröplabda- és strandfoci pályákat is igénybe vehetik, míg a gyermekek részére a játszótér és a hűvösben berendezett gyereksziget kínál játékos szórakozást. A fürdőben babaúszás és éjszakai fürdőzés is igénybe vehető.

Kecskeméti Arborétum

Az Arborétum 14 ösvényén végigsétálva ma több mint 800-féle fásszárú növényt fedezhetünk fel. Minden ösvényen növényismertető táblák segítik a fákkal, cserjékkel való ismerkedést. A gyerekek és felnőttek a tanösvény állomásain olvashatnak az érdekes, kevéssé ismert rovarvilágról, denevérekről, madarakról, békákról, gombákról, Kecskemét éghajlati és az arborétum talajviszonyairól. A dinamikusabb mozgásra vágyó, elsősorban ifjú látogatók örömére erdei tornapálya és fajátszótér is található.

Kecskeméti Vadaskert

A Kecskeméti Vadaskert Magyarország legkisebb állatkertje, területe mindössze 3 hektár, így a látogatók családias hangulatban sétálhatnak az állatok között. Megnyitásakor elsősorban a hazai vadak és az őshonos magyar háziállatok bemutatását tűzte ki célul, majd a fejlődés eredményeként felépült – többek között – a tigrisház, a nagymacskaház, a szurikáták ketrece, a medveház, a röpde; a madártavon pedig különféle récefélék élnek együtt. Ma már elmondható, hogy a vadaskertben minden kontinens képviselteti magát állataival.

Kecskeméti Fürdő

A Kecskeméti Fürdő ötcsillagos minősítésű, 2 900 négyzetméter vízfelülettel és 17 medencével rendelkező fürdő. A komplexumban versenyuszoda, élményfürdő, szaunavilág, gyógymedencék, továbbá wellness és gyógyászati központ is várja a vendégeket.

Ópusztaszeri Emlékpark

A Nemzeti Történeti Emlékpark szabadtéri néprajzi múzeum, skanzen és kirándulóhely, melyet 1982-ben hoztak létre Ópusztaszer külterületén. Legismertebb kiállított műve Feszty Árpád A magyarok bejövetele című körképe.

Csillagösvény Labirintus

Az Emlékpark mellett található 3,5 km hosszú sövényfalakból álló útvesztő a világ harmadik legnagyobb labirintusa, rajzolata még műholdakról is látható: a legendás Csodaszarvast mintázza.

Pálosszentkút Kegyhely

A hely spirituális sajátossága a Szentkúti víz gyógyító hatása, amelyhez rengeteg csodagyógyulás köthető, emiatt hatásos Zarándokhely a gyógyulni vágyók számára. A kegyhely alkalmas hely a világ zajától való elvonulásra is, a magányos vagy kisebb csoportos lelki programokra, az elmélyedésre. A régi kolostorépület Mária-múzeumában nemcsak a kegyhellyel, hanem általában a Mária-tisztelettel kapcsolatos tárgyi emlékek láthatók a világ minden tájáról.

Bugacpuszta

Bugacpuszta a legismertebb magyar puszták egyike – ahol a hagyomány és a látvány egységet alkot az érintetlen környezetben. Kiemelkedő látványosság a pusztán a Pásztormúzeum, valamint a régi pásztorépítmények; az ide látogatók csikósbemutatóban is részesülhetnek.

Tőserdő

Tőserdő területe egybeolvad a Kiskunsági Nemzeti Parkkal, amely a legkisebb és talán legszebb tájegysége. Gazdag növény és állatvilágával kedvelt célpontja a turistáknak és a természetbarátoknak. A természeti szépségek kitűnő hátteret adnak a Tősfürdőnek, a Tőserdei Kalandparknak és a Csónakkölcsönzőnek, valamint a nyári rendezvények és fesztiválok legfőbb helyszínének.

Csongrádi Körös-Torok

A Tisza „tengerpartja” – a mediterrán hangulatú Körös-toroki Partfürdő. A partfürdő tengerpartra emlékeztető homokpadja sokak szerint az egyik legszebb folyó menti strand az egész országban. A szabad strand vízminősége kiváló, vízállása alacsony, ezért a strand kisgyermekes családok számára is kellemes kikapcsolódást nyújthat. A háttérben vadregényes ártéri erdők húzódnak. A Körös-torokban évek óta nagy sikerrel rendezik meg a Körös-toroki Napok nevű fesztivált, amely a legnagyobb ilyen jellegű rendezvény a Dél-Alföldön

Lajosmizsei MagánZoo

A magántulajdonú Állat- és Szabadidő Park Magyarország egyik legkedveltebb vadasparkja. A park teljes területe 20 hektár, ahol több mint 1 kilométer sétálóút áll rendelkezésre a vendégeknek. Az állatkert leginkább a nevükre hallgató állatairól és a sokaknak felejthetetlen élményt nyújtó kölyökállat simogatásairól ismert.

Nagykőrösi Safari Park

Magyarország egyetlen autós safari és élményparkja. A Richter Safari Park Nagykőrösön található, ahol a Magyar Nemzeti Cirkusz és más cirkuszok munkájából kivont vadállatok szép, hozzájuk méltó környezetben töltik megérdemelt pihenésüket a nemzetközi állatvédelmi irányelveknek megfelelően.

Kiskunmajsai Gyógy- és Élményfürdő

A kiskunmajsai Jonathermál egy háromgenerációs gyógy- és termálfürdő, ahol a család minden tagja felüdülhet a parkosított, sportolási lehetőségekkel is ellátott környezetben, a kül- és beltéri gyógy-, csúszdás-, hullám- és élménymedencékben, ami kortól függetlenül mindenkinek felejthetetlen élményt biztosít élményelemeivel.

+36 30 714 9778

pitypangvendeghazunk@gmail.com

Copyright 2023 | Pitypang Vendégház | Minden jog fenntartva | Made by Csitáry Stúdió

+36 30 714 9778

pitypangvendeghazunk@gmail.com

Copyright 2023 | Pitypang Vendégház | Minden jog fenntartva | Made by Csitáry Stúdió

+36 30 714 9778

pitypangvendeghazunk@gmail.com

Copyright 2023 | Pitypang Vendégház | Minden jog fenntartva | Made by Csitáry Stúdió